In debat

Leave a comment
Persoonlijk / Politiek

Eergisteren mocht ik voor de tweede keer mijn partij vertegenwoordigen in een debat. Onderwerp: onderwijs en cultuur. Ik dus namens GroenLInks, verder D66, VVD, Enschede Solidair en Burgerbelangen Enschede. Debatleider: Han Pape, uitgever van De Roskam. Publiek: bijna 80 mensen, voornamelijk achterban van.

Eén dag van tevoren had ik me aangemeld omdat onze lijsttrekker andere dingen aan zijn hoofd had ( een baby, dus) &  je kunt je dus voorstellen dat ik me in de aanloop naar dit debat  heel erg druk maakte over de dossierkennis en al dat soort dingen. Maar uiteindelijk ging het over passie en stelling nemen, waarbij het vooral handig was dat mijn partij wél een aantal goede ideeën heeft aangaande de onderwerpen van het debat. en de andere partijen niet.

Naderhand kwam er een mij volkomen onbekende jongeman naar mij toe en zei dat ik als als beste uit het debat was gekomen en hij op ‘ons’ zou stemmen.

Mooi, toch.

Vervolgens heb ik aan de bar van het alleraardigste Vestzaktheater nog wat witte wijn gedronken en thuisgekomen gekookt en erg laat gegeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *