Laphroaig

Leave a comment
Persoonlijk

Als ik één zonde heb, dan is dat wel een zwak voor een single malt whiskey uit Schotland (afkomstig van het in het westen gelegen eiland Islay): Laphroaig. Ik heb een behoorlijk authentiek whiskey-glas (merk erop: Glenfiddich, ooit gekocht in een glasfabriek een stuk onder Edinburgh), dat ik steevast gebruik voor de consumptie — een vinger L erin (momenteel een Cask Strength, eerder een 21-jaar oude special edition), een ‘dash’ van authentiek Enschedees kraanwater erbij & het genieten kan beginnen: de geur van met jodium bezwangerde turf vult de ruimte…

Zonder er al te lyrisch over te worden: dit is een typisch voorbeeld van luxe die het waard is — en ook als istie in Duitsland een stuk goedkoper, ik koop mijn single malt lokaal (ongeveer 200 meter van mijn voordeur, maar dat wordt binnenkort wat meer).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *