Backflushen

Leave a comment
Persoonlijk

Eigenlijk wist ik het wel, maar soms moet je het weer ervaren om het in de juiste hersenkwab te krijgen: de espressomachine regelmatig reinigen doet wonderen.

Gisteren heb ik mijn La Spaziale Professional — inmiddels ruim vijftien jaar in bedrijf — inwendig schoongemaakt door het te ‘backflushen’. Dat is ongetwijfeld geen Nederlands woord, maar ik ken geen beter.

Hoe het gaat: in een speciale dichte cup doe je een lepeltje speciaal poeder en je draait een paar cycli waardoor een sopje het inwendige van de machine doorspoelt tot en met de overlooppijp. En op die plek zie je hoe dat uitpakt: er komt bruin water uit, tot het niet meer bruin is.

Vanochtend twee flat whites gehad en die waren super. Nu maar hopen dat het in die andere hersenkwab beklijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *