Yoko Ono

Leave a comment
Kunstzaken / Persoonlijk

De laatste dag dat ik in Sydney was, 13 januari, bezocht ik de Yoko Ono-tentoonstelling in het Museum for Contemporary Art (prachtige locatie in The Rocks, de Opera House ligt aan de overkant van de baai). Alle vooroordelen die alle mensen hebben ten opzichte van Yoko verdwijnen gegarandeerd als je haar werk ziet.

Maar daar wou ik het niet over hebben. Een paar weken later was in New York en daar rondlopend moest ik veel denken aan de eerste keer dat er ik was, in 1980. Hoe sommige dingen veranderen en andere juist helemaal niet. En dat ik er toen logeerde in de YMCA, als ik me niet vergis ergens in de East 80’s.
In het vliegtuig terug, 8 december 1980, hoorde ik dat John Lennon was neergeschoten. Zijn moordenaar, Mark Chapman, had wekenlang in diezelfde YMCA gewoond. Misschien was ik hem tegengekomen in de lift of in de hal; dat had zomaar gekund.

Die gedachte vormde een bizarre link tussen mij en Yoko Ono.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *