Geprut in mijn partij

Leave a comment
Persoonlijk / Politiek

Idealisme. Daar moet je soms veel voor over hebben. En ook soms veel voor kunnen hebben. De laatste dagen bijvoorbeeld, toen het weer flink spookte in mijn ‘club’, GroenLinks.

Gisteren het terugtreden van fractievoorzitter Jolande Sap, volkomen te wijten aan klungelig en kortzichtig optreden van een aantal personen die in de media abusievelijk aangeduid werden als ‘partijtop’ en vandaag het aftreden van het bestuur, dat blijkbaar ook niets beter wist te bedenken dan een ondersteboven/achterstevoren variant op seppuku (zoek maar op wat dat is).

Het gaat wel even duren voor we deze schade hersteld hebben. En het wrange is dat elke rationeel denkende puber dit had kunnen vermijden door het aanhouden van de normale volgorde van analyseren, processen en handelen.
Jammer, jammer, jammer.

Mijn voorstel is om het bestuur van onze jongerenafdeling (Dwars) te promoveren tot bestuur van GroenLinks, en alle leden die ouder zijn dan 36 jaar hun stemrecht te ontnemen. Krijgen we tenminste weer frisse ideeën en idealen op het podium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *