Bizar en ongelofelijk

Leave a comment
Persoonlijk

Als ik mensen spreek over het overlijden van Miep vallen vaak de woorden ‘bizar’ en ‘ongelofelijk’. Als je daar wat langer over nadenkt zijn dat absoluut de meest toepasselijke omschrijvingen; ze passen heel goed bij een vroegtijdige dood. Het ís bizar om je partner zo snel te verliezen. Het ís heel moeilijk om dat de geloven — na ruim vier weken lukt me dat nog steeds niet de hele dag; er zijn momenten dat ik haar in een ooghoek binnen zie komen, een flard van een zin van haar denk te horen.

Zijn ‘bizar’ en ‘ongelofelijk’ niet van toepassing als het gaat om de dood van een ouder persoon? Mijn vader ligt weer in het ziekenhuis. Hij kon niet meer thuis blijven, was heel erg in de war, sliep nauwelijks. Waarschijnlijk is de kanker die bij hem in april geconstateerd werd nu uitgezaaid naar de botten. Daardoor komt er teveel calcium in het bloed, wat schade aanricht in de hersenen.

Mijn vader is bijna tachtig. Miep was net achtenvijftig. Tweeëntwintig jaar verschil. Vul zelf maar in wat bizar is en wat ongelofelijk.

Ik vind 2012 een kutjaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *