R.I.P. Veritas

comments 2
Persoonlijk / Politiek

Veritas: Lat. waarheid… Bij de besluitvorming rondom Luchthaven Twente zijn er wat leugentjes en onwaarheden gebruikt door de hotemoten bij provincie en gemeente om de plannen mooier voor te stellen & op die manier erdoor te krijgen.

Het zijn er tenminste vijf:

1. Er komen 1,2 miljoen passagiers (rond het jaar 2020). Uit een rapport dat net vrijgegeven is blijkt deze aanname volkomen fout te zijn.

2. De luchthaven is kant en klaar met z’n baan van 3 km.
Blijkt niet te kloppen — er ontbreekt een stukje qua lengte en de breedte van de baan zou ook wel eens onvoldoende kunnen zijn voor de gewenste grotere verkeersvliegtuigen.

3. De luchthaven levert bijna 2.800 extra banen op (rond 2020). Dat gaat echt niet lukken, terwijl het plan voor de Twentse Groene Basis aantoonbaar wel op korte termijn honderden échte banen op zou leveren.

4. De luchthaven gaat de belastingbetaler geen cent kosten. Hoezo? Provincie en gemeente hebben inmiddels al ruim 40 miljoen euro geïnvesteerd. Wie heeft dat betaald? De belastingbetalers!

5. Omwonenden van de luchthaven gaan er op vooruit qua geluidsoverlast. Misschien als je een enkele vlucht van een F-16 vergelijkt met het stijgen of landen van een A-300, maar die verkeersvliegtuigen gaan wel tenminste 20 keer per dag overvliegen.

Vijf leugens dus. En dat worden er nog meer! Om te memoreren dat in elk geval de waarheid het slachtoffer is van de dadendrang van door ambitie verblinde bestuurders bij de provincie Overijssel en de gemeente Enschede, gaat een groep betrokken GroenLinksers die ‘veritas’ zinnebeeldig begraven. Dat doen we op dinsdag 25 januari op een nu-nog-geheime plek bij het vliegveld.

Verzamelpunt en –tijd voor deze stille actie: Café Sprakel in Lonneker, om 17:00 uur.

2 Comments

  1. Pingback: Tweets die vermelden R.I.P. Veritas | Bert Vanderveen […] -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *