Een komma twee miljoen vlieggasten

Leave a comment
In en uit de media / Politiek

Vandaag kwam het bestuur van de provincie Overijssel met hun nieuwe ruimtelijke visie voor de Luchthaven Twente, zie dit bericht van TCTubantia. Daarin wordt uitgegaan van 1,2 miljoen passagiers per jaar…

In een analyse van Philippe Boucher over de maar uitblijvende winstgevendheid van vliegveld Eelde (Philippe Boucher, 2010, “Heeft een kleine regionale luchthaven nog kansen?”, Me Judice, jaargang 3, 14 april 2010) vinden we een heel erg duidelijke reden waarom een Luchthaven Twente nooit rendabel zal zijn: de concurrentie van andere vliegvelden zorgt voor een grote mobiliteit van reizigers…

Het argument van veel voorstanders dat het zo handig is om ‘bij de deur’ op een vliegtuig te kunnen stappen gaat echt niet meer op als een doorsnee gezin honderden euro’s goedkoper uit is door een paar uur te reizen voor een goedkopere aanbieding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *