Muggeziften

Leave a comment
Persoonlijk

Gisteren kreeg ik — o, schrik — het Aanslagbiljet Gemeentelijke Belastingen, met de WOZ-Beschikking van de Gemeente Enschede. Maar over het bedrag van de aanslag wil ik het niet hebben, het gaat om de afzender.

Dat is namelijk een door een aantal Twentse gemeenten opgezette entiteit die door het leven gaat onder de naam ‘Gemeentelijk Belastingkantoor Twente’. Die naam is simpelweg FOUT: het gaat om een instelling die voor een aantal gemeenten de belastingen binnenhaalt. En daarbij de afzonderlijke kantoren van de gemeenten vervangt. De naam zou dus moeten zijn: ‘Gemeentelijke Belastingkantoren Twente’. Ik kan me voorstellen dat die meervoudsvorm wat geforceerd overkomt, dus gelijk maar een goed alternatief: ‘Belastingkantoor van de Twentse Gemeenten’ of ‘Twents Gemeenschappelijk Belastingkantoor’…

Ik vind alles ok, behalve dat wat het nu is. Veranderen! En dan gelijk een betere huisstijl! Geel lijkt op scheel en dat doet denken aan scheel betalen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *