Flyeren ‘on the edge’

Leave a comment
Persoonlijk / Politiek

Ik stond begin van de middag op de hoek van het Bijenkorf-gebouw te flyeren, toen er een man op me afstapte, met een houding van ‘ik heb je wat te zeggen’. Dat gebeurt wel vaker als je in de publieke ruimte je politieke voorkeur etaleert. Maar deze confrontatie week toch af van wat ik al meegemaakt had…

De man begon met: “Wat gaan jullie van links doen als Wilders een kogel door z’n kop krijgt?!” En vervolgde met een tirade die erop neerkwam dat ‘jullie van links’ al de dood van Pim hadden veroorzaakt en nu bezig waren om ‘Geert’ te demoniseren.
Ik ben niet zo snel van mijn stuk te brengen, maar was nu echt even verbouwereerd, probeerde in te brengen dat ‘wij’ van GroenLinks echt niet op de persoon spelen, maar enkel op het gedachtengoed van de partij van Geert, maar de man luisterde niet en vervolgde zijn op hoge toon uitgesproken klaagzang over het naar de kl*ten gaan van ons land door de linkse maffia en toen hij dat naar zijn idee zo’n beetje allemaal in extensis in mijn gezicht had geschreeuwd beende hij, met een inmiddels rood aangelopen hoofd, weg, richting V&D.

Hij zag er overigens heel net uit — type economieleraar aan een middelbare school.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *