Zonnestroom

Leave a comment
Persoonlijk

Het is haast verslavend — bijhouden hoeveel stroom de gisteren geplaatste zonnepanelen opleveren… Het zijn er zestien, verdeeld over twee groepen; eentje op mijn platte dak en de andere op het zuidelijkst gelegen sheddak, gegroepeerd rondom de zonneboiler.

Eén van de technische snufjes is dat de inverter, het apparaat dat de stroom van de panelen omzet naar stroom die geschikt is voor het Nederlandse elektriciteitsnet, beschikt over een datalogger die in verbinding staat met het wereldwijde web. Middels een portal, maar ook een iOS app, kan ik zo‘n beetje real time zien wat er aan stroom opgewekt wordt.

De eerste dag, vandaag dus, was dat tot nu toe, rond zeven uur ‘s avonds, terwijl de zon langzaamaan ondergaat, in totaal bijna 12 kWh. Ik zit me nu al te verheugen op de komende dagen, want de weersverwachting is redelijk positief.

Wie de prestaties van Berts Zonnepanelen ook wil volgen, kijke hier:
Omnikportal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *