Opruimen (2)

Leave a comment
Persoonlijk

Ik moet vaker stofzuigen. Tijdens het opruimen kreeg ik vanmiddag vreselijke niesbuien. Het opruimen zelf blijft even heftig, hetzelfde gebeurt keer op keer: ik vind iets dat met Miep te maken heeft, zie een foto van haar, of iets van heel vroeger, en de tranen komen weer…
Je moet er doorheen. Of, beter gezegd, je kunt er niet omheen.
Vandaag vond ik nog een mapje met schetsen (anno 1989 denk ik) voor een stempel ‘Miep Jukkema Styling’. Het verst uitgewerkte ontwerp was een gestileerd portret, op basis van een tekeningetje dat Miep zelf gemaakt had, met een redelijk dynamische lettering. Ik geloof niet dat die stempel er ooit gekomen is.
Ook zocht ik naar een tekening die ik rond 1975 gemaakt had, tijdens modeltekenen op de academie denk ik, van Miep die aardappelen schilt, nou ja — doet alsof. Op een foto van mijn kamer toentertijd zag ik die, boven mijn werktafel geplakt. Kon de tekening niet terugvinden, waar ik trouwens behoorlijk van streek door raakte. Het was best een goede tekening omdat ik de pose goed getroffen had; zoals ze kon zitten met de voeten naar elkaar toegedraaid, dat klopte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *