Kleine en grote ergernissen (1)

Leave a comment
In en uit de media / Persoonlijk

Let op: lees dit niet als je je snel ergert, en sla dan vooral ook volgende posts met dezelfde titel (en een ander getal tussen de haakjes natuurlijk…) over.

Waar ik me al een tijdje aan erger is de slordigheid waarmee Nederlandse nieuwssites werken. In de haast — tenminste, dat neem ik aan, want een andere reden zie ik niet — worden nieuwtjes en berichtjes op de site gekwakt en die stikken dan van de taal– en spelfouten, of zijn zelfs nagenoeg onleesbaar door slordig knip– en plakwerk.

Omdat ik toch barst van de vrije tijd en in het algemeen een vriendelijk en welwillend persoon ben, wil ik wel eens een mailtje naar zo’n site sturen met daarin mijn op– en aanmerkingen. Sites als nu.nl en volkskrant.nl pakken dat altijd netjes op; ik krijg zelfs bedankjes.

Maar er zijn er ook die reageren alsof je op hun slurfvormige aanhangseltje trapt, zoals welingelichtekringen.nl. Gisteravond las ik op die site een artikeltje over het DSK-schandaal & dat was onleesbaar vanwege de eerder gemelde manco’s. In een reactie heb ik daar een fijne opmerking over gemaakt en ging toen over tot de orde van de dag.

Vanochtend kreeg ik deze reactie van de auteur van dat stukje:

Mijn antwoord: als de site u niet bevalt moet u gewoon wegblijven en zelf een mooie site gaan maken.

Gerard Driehuis

Da’s duidelijk, meneer Driehuis. Ik heb de bookmark van die site inmiddels verwijderd. Weer een ergernis minder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *