Heftig kopt ons hart

Leave a comment
Persoonlijk / Politiek

In afwachting van de beslissing over het vliegveldplan die vanavond gaat vallen in de Provinciale Staten. Ik volg (half — want er is meer te doen…) de streaming video feed…

[23:45] Weer een schorsing. Ik zie net een leuk onderonsje tijdens deze schorsing:
VanderReeiserook
Rechts vooraan (en hij is niet echt zichtbaar, maar ik was net iets te laat met mijn screenshot — maar hij is het echt!) staat Leo van der Ree, die directeur is van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van de gemeente Enschede. De man waar hij mee praat ken ik niet.

[23:50 uur] Constatering: drs Reerink van de CDA is een ‘zeg maar’-zegger. Wat kun je je toch storen aan dat soort stopwoordjes…

Sorry dat ik hier niet bovenop zit. Moest nog koken. En om daar ook heel open over te zijn: het menu was Kip à la Normande (maar dan met bout-delen), kruimige aardappelen, sla– en snijbonen, peentjes en groene salade. Plus voor de jongere mee-eters chocolademousse met slagroom.

Hier nog een creatieve bijdrage in de vorm van een schetsje dat ik eerder vanavond maakte
Dalhuisen
En dat is dus meneer Dalhuisen van de PvdA — een man die heeeeel luid kan praten & misschien mikt op een sponsor à la Schoonenberg Audiciens, waarmee hij in het goede gezelschap van Willeke Alberti zou komen te verkeren.

[00:00 plus] Die militante VVD’er — of moet ik zeggen die VVD’er die militair is, en speciaal voor deze vergadering uit Urizgan is komen vliegen (sic!) — Hoogland blijft hameren op het belang van een vliegveld. Zou hij in soms in onze regio wonen?

{00:14) De SGP roert zich. Moeten die strenge gristenen niet al slapen?
Schermafbeelding 2009-12-17 om 00.13.17

[00:19] Ooooh: volgens Hoogland wachten 700.000 mensen op een duidelijke uitspraak. Lijkt me sterk, ik ben al toe aan oogjes toe…
Hoogland zet Dalhuisen voor het blok & die doet niet mee.
Hoeveel spreektijd heeft Daphne nog? Waarom heeft die site geen teller?

(00:21] Oostra van de ChristenUnie (die ing. is en dus geen ir.) ligt even dwars, maar komt niet uit zijn woorden. (Hoe moeilijk kan het zijn om een argument te verwoorden — moest je vroeger toch vaak doen als je uit wou en je ouders zagen het niet zitten).

[00:24] Slagman van de SGP haalt Groen van Prinstener er weer eens bij. En we krijgen weer een schorsing die langer kan duren…

Groen van P op Wiki… Mooi toch, dat internet. Niet vergeten om een donatie te doen! Dat kan hier: dokken, dus!

[00:32] Schorsing. Dit is dus een soort live feed, Interessant…Heb het even uitgezocht, maar Statenleden krijgen een vergoeding van iets meer dan elf mille per jaar plus wat onkosten. Geeft te denken.

[00:46] Goh, ik ben nog maar een drietal maanden actief op dit gebied, maar politiek is toch wel veel leuker dan ik verwachtte.

[00:54] Gaaaaaap, het loopt uit. Ik kijk naar Spooks (opgenomen, was eerder vanavond op BBC2) en wil nu toch wel heel graag weten hoe het verder gaat, cq afloopt.

[01:00] Nog steeds geen actie. De CvK laat het een beetje afweten. Of zou het een strategie zijn? Ik wil nu toch wel eens duidelijkheid. Wil zo gaan slapen, moet om half 10 bij mijn fysiotherapeute zijn.

[01:16] Er is weer roering. De CdK ‘kijkt naar’ het College en gelijk valt het geluid uit. Een minuutje niks en het goat an… Klaasen heeft het woord. Amendement is onacceptabel. (Welk amendement bedoelt hij? Verwarring!).
Antuma van de CDA heeft zo zijn vraagtekens… (Alweer een ing. — wat is dat toch met het dat HBO-niveau in de PS?) Doet een ordevoorstel — m.a.w. stel het allemaal maar uit.
De voorzitter mikt nu op uitstel. Hij vindt het vast ook laat…

[01:24] De VVD gaat voor een aangepaste structuurvisie. Laffe insteek, meneer Klaasen!

[01:26] De voorzitter stelt een ordedevoorstel voor en wil de besluitvorming uitstellen tot later. ++ Wat is dat nou? Voelt men nattigheid> ++ Yilderim voelt er wel voor. (En voor Kerst krijgt hij een hele doos vol lidwoorden van mij.)
Nu gaat Daphne er wat over zeggen. Gaat niet akkoord met het ordevoorstel. Wat de SP ook vindt. Ook al heeft Rouwel het meer over poedels dan vliegvelden.
Hoogland (VVD) is voor. Anderen voor, tegen, voor, wat dan nog. Yilderin doet iets vreemds. En nu gaan we stemmen over het uitstellen & daar komt uit…

Verworpen. We gaan dus door. Dat wordt dus nachtwerk.
Schermafbeelding 2009-12-17 om 01.34.25

Dat is de baas, hierboven: de CdK.

Pauze. Of hoe-ze-dat-noemen, even niks. Maar het is al [01:40] en gewone mensen slapen nu,
Wow, we gaan verder. Antuma heeft het woord. Die heeft denk ik even lekker zitten sassen. De PvdA vraagt nu een schorsing aan, alsof ze de gestelde vraag (neem die motie terug) niet heeft zien aankomen,

[01:50] Als iedereen een schorsing aanvraagt, gaat het heel lang duren.

[02:00} We gaan verder. De CdK vindt het laat in de ochtend. Die is dus nooit student geweest… Oh, en nu gaan we tot besluitsvorming over. Of niet… Overzicht van moties etc.
Het College ontraadt de meeste moties en dan valt het geluid uit. De voorzitter (aka CdK) geef Altema het woord end die heeft weer een schorsing van 8 minuten te pakken.
(Ik zou heel goed binnen de Staten kunnen functioneren, want nachtmens… haha!)

[02:17] We gaan door met de besluitvorming. De voorzitter wil dat men gaat stemmen. Stemverklaringen, bla-bla-bal, cijferbrei, afwachten watutwordt.
Tjee, de zondagsrust redt het niet.
Even de draad kwijt, maar het wil zo ongeveer betekenen dat een stel amendementen verwerkt zijn en dan gaan het nu over…
moties.
Waarover ook het een en ander te zeggen is, maar ik heb geen idee waar die over gingen. Dus.

Belangrijk: motie 1. Daphne zegt dat men niet kan groenwassen wat grijs is. 24 tegen, 23 voor. Verworpen. Hoi!
Andere zaken: bla-bla-ba. Moties etc verworpen en dus nu stemming over de hoofdzaak (en dat wordt hoofdelijke stemming):

Telling en het resultaat is: 23 voor en 24 tegen.

Het gaat dus even niet door, Eric Helder.

Applaus, ook al vindt de CdK dat niet fijn.

DRAMA: De coalitie staat op springen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *