Manifestatie tegen het vliegveld

Leave a comment
Persoonlijk / Politiek

Maandagavond 30 november waren honderden mensen op de been om duidelijk te maken dat het vliegveld er niet moet komen… Voorafgaand aan de vergadering van de Stedelijke commissie van de Gemeenteraad was er een manifestatie voor het Stadhuis.

Een impressie (uit de hand geschoten):
Fotootjes

Ik had geen gelegenheid om op de publieke tribune de vergadering te volgen, maar gelukkig is de gemeente Enschede behoorlijk digitaal, dus heb ik het via de ‘livefeed’ gevolgd… En wat was het een vertoning — in de slechte betekenis van het woord: in een strakke regie werden de argumenten tegen van tafel geveegd, benadrukte de verantwoordelijke wethouder dat er een groot draagvlak bij de Enschedese bevolking was en dus ook een grote meerderheid in de raad die voor zou stemmen, en bla-bla-bla.

Wat ik dus niet begrijp, is dat de commissieleden zich zo makkelijk met een kluitje in het riet laten sturen, terwijl ze toch de zogeheten geheime becijferingen hebben kunnen inzien… Of zou dat niet gebeurd zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *