Vijf

Leave a comment
Persoonlijk

In Parijs was eerder deze week een deel van de stad autovrij. Niet eens zo’n groot deel — rond de 30% — maar de luchtkwaliteit was gelijk veel beter: 20 tot 40% minder stikstofoxiden (dat spul waar Volkswagen zich zo goed mee profileert) werd gemeten.

Vandaag heb ik de filters van mijn twee gebalanceerde ventilatie-units vervangen. De invoerkant zag er bepaald onfris uit. Allemaal zooi die dus niet in mijn huis terecht gekomen is. Maar ik kan niet altijd maar thuis zijn. Misschien moet ik buitenshuis zo’n mondkapje gaan dragen.

Of misschien moeten we, ook in Enschede, eens iets gaan doen aan de luchtkwaliteit.

PS: In het centrum van Parijs was het geluidsniveau gehalveerd tijdens de autoloze zondag. Gehalveerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *