Generatiekloof

Leave a comment
Persoonlijk

Een generatie. Dat begrip wordt wel eens gebruikt. De duur ervan? Lijkt me een beweeglijk doel — 20.000 jaar geleden zal er zestien, zeventien jaar gelegen zijn tussen opvolgende generaties. Inmiddels krijgen mensen steeds later kinderen, de ‘lengte’ van ‘een’ generatie is nu iets van dertig jaar.

Dertig jaar. Als je daar elf dagen van aftrekt is dat exact het verschil in leeftijd tussen mij en Jesse Klaver.

Jesse, mijn partijgenoot, is nu de politiek leider van GroenLinks. Ik heb er veel vertrouwen in dat Jesse het heel goed gaat doen; ons land kan namelijk wel wat visie en inspirerend leiderschap gebruiken.

(Jesse werd trouwens fractievoorzitter op mijn verjaardag.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *