Trappist

comment 1
Persoonlijk

Net mijn allereerste flesje Trappist Westvleteren 8 gedronken & het moet gezegd: het rumoer is terecht. Ik ben niet zo verzot op trappist, maar deze is multi-dimensionaal lekker: een eerste trap van drop en dan een veelvuldige variatie van bitters en zoeten.

Een tijd geleden bekeek ik de site van de abdij en die had nog compleet de uitstraling van HTML2.0 anno 1998, maar inmiddels hebben de broeders de tijdgeest opgepakt en ziet hun site er zeer blits uit. Kijk maar.

Reserveren is de eerste maanden niet mogelijk. Zo gaat dat. De Westvleteren-brouwsels mogen eigenlijk niet doorverkocht worden, maar zulks vraagt natuurlijk om ’n onheilig ongehoorzame reactie: een zojuist geopende bier-specialiteiten-winkel aan De Heurne te Enschede verkoopt het. Ad € 8,75 per flesje, dat dan wel weer. Wellicht dat de Here die heren van de winkel in het hiernamaals nog daarvoor ter rekening roept.

Ik denk dat ik zo als beloning voor mijn harde schoften deze week nog een flesje ‘12’ open… Santé!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *