Redding van het avondland

Leave a comment
Persoonlijk / Politiek

In Duitsland roert zich Pegida (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes, in het Nederlands: Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het avondland). Enkele tienduizenden bezorgde inwoners van Duitsland demonstreren wekelijks. En een veelvoud aan Duitsers demonstreren daar dan weer tegen. Dat heeft veel te maken met de in Duitsland heersende sentimenten aangaande discriminatie en vreemdelingenhaat — ze hebben wél een verleden.

Vandaag gingen er in Frankrijk drie miljoen mensen de straat op om te demonstreren voor de vrijheden die wij in het avondland (nog) hebben. En om te laten zien dat een stel extremisten met vervormde ideeën nooit niet in staat zullen zijn om ons te kunnen knechten.

Analisten schatten in dat er 30 tot 40 duizend Jihadisten actief zijn onder de vlag van ISIS. En dat het aantal Islamitische extremisten wereldwijd niet meer dan honderdduizend bedraagt.

De verhoudingen spreken voor zich. Volgens mij hoeft het avondland niet gered te worden. We kunnen onszelf redden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *