New York

Leave a comment
Persoonlijk

Op het laatste moment nog een hotelkamer in NY geboekt omdat de reservering van een kamer via Airbnb op bijna datzelfde laatste moment niet doorging. Nu dus in TribecaBlu aan Canal Street, in een kamer die ongeveer drie bij drie meter is, met een badkamer van een bij twee. Voor plaatselijke begrippen niet gek…
Het lijkt erop dat ik in San Francisco kou gevat heb, de laatste dag daar ging niet helemaal jofel en vanochtend was ik behoorlijk ziek. Toch eropuit gegaan en met iets van vijfduizend anderen het MoMA bezocht. In musea raak ik altijd snel vermoeid door de veelheid aan visuele prikkels; ik concentreer me dan op een beperkt aantal zaken. Ditmaal werk van Marcel Duchamp (een van mijn helden) en Max Beckman (een van Mieps helden). Ik moest trouwens vandaag veel aan Miep denken. Ze had niet zoveel met deze stad, maar wou toch wel een keertje met mij gaan — de bedoeling was om dat in september 2012 te doen. Maar ja, shit happens.
Men is hier trouwens flink opgeschoten met de nieuwbouw op de locatie van het WTC, daar ben ik ook nog even wezen kijken.
Ook nog even op Times Square rondgekeken en een stukje SoHo gedaan. Late lunch cq vroeg avondeten in Le Pain Quotidien (ook nostalgie — die in Antwerp was vaste prik toen ik daar regelmatig met ex-2 verbleef in een pension aan de overkant van die zaak).
Het is hier koud, maar wel lekker koud. Maakt de overgang naar Nederland ook minder groot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *