Updates en upgrades

Leave a comment
Persoonlijk

1. De Velociraptor in mijn MacPro deed het niet meer. Het voedingskabeltje bleek deels gesmolten. Oeps. Vervangen door een achterlijk duur (12 euro!) nieuw kabeltje. Schijf geïnitialiseerd. Back-up van opstart-volume gedaan met SuperDuper!.

2. Harde schijf in Bay 3 van mijn MacPro was overleden (ouderdom, denk ik). Niet te redden. Was geen probleem omdat er geen kritische data opstonden. Vervangen door een Western Digital Red van 3TB. Deze in twee partities verdeeld. 2 TB ten behoeve van TimeMachine. Rest voor diverse handmatige back-ups. Nu geen externe back-up-media meer nodig.

3. Oude Airport Extreme afgekoppeld. Nieuwe AE gekocht (was gisteren binnengekomen, de laatste generatie, tower-model). Op handigere plek neergezet, aangesloten en geconfigureerd.

4. Hoofdscherm gekalibreerd.

Nog doen: Alle vier iOmega externe HD’s catalogiseren (in CDFinder) en opbergen.

Na de upgrades van vorige maand (Mercury Extreme SSD-on-PCi + 8 GB RAM erbij), zou de MacPro nog zeker drie jaar mee moeten kunnen. Op het wenslijstje: nog een SSD ipv de HD met de werkdata. En een ander tweede scherm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *