De voorlaatste pagina

comment 1
Persoonlijk

Sinds 18 juli 2012 schrijf ik bijna dagelijks in een schrift met een rood kaft (merk Moleskine, 19 bij 25 cm, gelineerd, middels cahiersteek gebrocheerd). Gisteravond laat schreef ik over hoe het voelde om bijna jarig te zijn en kwam ik tot ruim over de helft van (de handmatig genummerde) pagina 119, de voorlaatste pagina. Straks, op de bank, met een glas wijn op het krukje paraat, ga ik de laatste regels vullen. Ik denk dat het zal gaan over de min of meer onverwachte bezoeken, berichten, presenten en gesprekken die mij vandaag mij deel geworden. Maar het zou ook zomaar kunnen gaan over Miep, want over haar gaat het hele cahier eigenlijk… Haar naam staat op de titelpagina, in een net niet zwierige schoonschrijfletter van drie regels hoog.

Het voelt raar dat het schrift nu bijna vol is.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *