Schier (x)

Leave a comment
Persoonlijk

Vandaag via Ommen terug van Schiermonninkoog (NB: rijd nooit via Ommen…), waar ik drie nachten verbleef in huisje ‘Zonneheuvel’, met de dames L, M en Q. Vrijdag vroor het. Zaterdag sneeuwde het. Zondag stormde het — en later op de dag begon het te dooien. Maandag was de sneeuw bijna verdwenen en begon de zon te schijnen. Waar maak je in een paar dagen zoveel weerswisselingen mee? Juist.

Zondagavond was het vier-gangen menu in Hotel Restaurant Van der Werff als volgt: Het voorgerecht — gerookte zalm met een klassieke zure roomdressing. Vervolgens een consommé met stukjes (lams?)vlees. Hoofdgerecht: lamsfilet met jus, vergezeld van friet (meerdere porties), gebakken aardappelen, slaboontjes, prei in witte saus, salade met bonen en mini-maiskolfjes. Nagerecht: vanille– en chocoladeijs met toefjes slagroom. Dit alles begoten met witte en rode wijn uit de regio Pays d‘Oc. En na: koffie, calvados, eiland-eigen-likeur (30 procent & groen) en meer.

Bovendien het biljarten (over rood, danwel libre) herontdekt. En Ommen, op de terugweg, natuurlijk.

Foto’s? Analoog geschoten en het filmpje nog niet vol, dus dat duurt nog wel even. Toestel: Rollei 35. Uit de nalatenschap van dat meisje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *