Ook afleiding…

Leave a comment
Persoonlijk

De laatste dagen ben ik druk geweest met het inventariseren van het drukwerk uit Mieps archief: stapels tijdschriften, brochures, enzomeer. Allemaal bevatten ze foto’s van haar. Daarvan zet ik de gegevens in een database, waaraan ik later de links naar het film/negatief-archief en de prints die er zijn ga toevoegen. Doel is om de weg te kunnen vinden in het archief.

Het is een behoorlijke klus. Ik zit nu op 276 titels, en dat zijn enkel de tijdschriften. Ze gaan van 1986 tot nu (er verschijnen nog een aantal nummers van Elle waarin een foto van Miep staat…). Hoewel ik uiteraard behoorlijk vluchtig erdoor ben gegaan, heb ik nu nog meer respect, bewondering, ontzag, voor het werk dat ze gemaakt heeft.

Nog doen: het commerciële drukwerk, waarvan nog maar een beperkt deel aanwezig is omdat Miep een tijd geleden flink opgeruimd heeft. Plus de bladen ordenen op titel en datum, om dingen makkelijk terug te kunnen vinden. Misschien moet ik ook nog wat mensen benaderen waar Miep voor gewerkt heeft om aan informatie te komen, maar dat kan wachten. tot ik het aanwezige materiaal verwerkt heb.

Mijn verkoudheid wordt intussen al minder. Nu het verdriet nog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *