Daylight Savings Time

Leave a comment
Persoonlijk

Het is alweer 12 maart — gisteren is men in de Verenigde Staten (en denkelijk ook in andere landen in die contreien) overgegaan op zomertijd, of zoals ze dat daar zonder enig gevoel voor understatement noemen: ’Daylight Savings Time’. Wij hebben nog twee weken de tijd om ons geestelijk en lichamelijk voor te bereiden op de plaatselijke variant van deze vorm van folklore.

Een goede tip heb ik al wel: uit onderzoek aangaande het beruchte fenomeen ‘jet lag’ is gebleken dat die eenvoudig te bestrijden is door eerst uit te rekenen wanneer men op de plaats van bestemming pleegt te ontbijten en vervolgens gaat vasten gedurende de 14 tot 16 uur daarvoor. Nu er nog aan denken om een stevig ontbijt te verorberen op het goede tijdstip, en alles zal goed zijn.
Misschien kan iets dergelijks ook voor die vermaledijde overgang van winter– naar zomertijd: zaterdag vasten en zondag op tijd een fiks ontbijt eten. Paaseieren schijnen dan ook al te mogen.

Ik ga het dit jaar proberen. Hou dit blog in de smiezen voor een verslag terzijnertijd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *