Wet van de Remmende Voorsprong?

Leave a comment
Persoonlijk

De gemeente Enschede was er vroeg bij met een eigen website en een digitaal loket., een jaar of tien geleden. Wethouder Marco Swart viel niet alleen op door exorbitante halsversiering, maar had (zeker voor die tijd) heel goed door wat de mogelijkheden van internet en digitale dienstverlening waren. Hij zorgde voor fikse subsidies en goede samenwerkingsverbanden. Dat heeft er voor gezorgd dat Enschede jarenlang een toppositie had op de ranglijsten van beste overheids-websites. De vormgeving van de oerversies van de gemeentesite en het Digitaal Loket heb ik trouwens nog bedacht.

Het lijkt erop dat het huidige bestuur de digitale diensten een beetje veronachtzaamd heeft. Na dus jarenlang een koppositie bekleed te hebben, is Enschede nu bezig aan een forse duikeling op de ranglijsten. Op de laatste ranglijst van gemeente-sites staat Enschede inmiddels op de dertiende plek (komend van acht). Onze buren, van de gemeente Hengelo, maken een klapper door naar plek 5 te stijgen. Dat is natuurlijk een affront voor onze gemeente.

Hoog tijd dat er weer een internet-geile wethouder aan het roer komt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *