Nieuwjaarsreceptie

Leave a comment
Persoonlijk / Politiek

Eén maal per jaar ‘neugt’ de Gemeente haar inwoners om hun bestuurders een handje te komen geven, en vandaag was het weer zover: Nieuwjaarsreceptie in het Stadhuis. Aangezien ook relaties welkom waren (en die zijn altijd in voor wat echt netwerken om toekomstige opdrachten veilig te stellen), waren de Raadszaal en aanburende gang en Mozaïekzaal rond half negen al behoorlijk gevuld.
droogbrood

Het brood stond, zoals u hier ziet, klaar en wie in eerste instantie bang was dat het illustratief voor de komende periode van bezuinigingen zou zijn, kon opgelucht ademhalen: er waren ook smeerseltjes en dipjes. Plus drank in overvloed.

De burgemeester hield een opwekkende toespraak, stak het complete gemeentebestuur een denkbeeldige veer in de dinges vanwege de goede dingen die weer gerealiseerd waren, en deelde ere-spelden uit aan verdienstelijke burgers. Op een aantal schermen was een en ander te volgen voor hen niet in de Raadszaal aanwezig waren & wie stond er pontificaal in beeld naast Den Oudsten?
jelleinbeeld

Onze kandidaat, Jelle Kort! Zoals het hoort liet hij duidelijk zien met welke punten in de speech hij het niet eens was. Ik heb hem trouwens beloofd te vermelden dat–ie niet de hele tijd er zo serieus bij stond.

Ik ben niet zo’n held in dit soort situaties, maar heb toch de nodige handen geschud en veel “geluk in tuk” gewenst. En zat ruim op tijd voor de tv om de eerste aflevering van ‘Bernhard, schavuit van Oranje’ te kunnen zien. Waarover hier verder niets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *