Vliegen, in de toekomst

Leave a comment
Persoonlijk

Voorspelling (wordt realiteit tussen nu en vijf jaar): Wie wil vliegen moet zijn/haar bagage daags van te voren per koerier naar de bestemming laten transporteren omdat iedere vorm van bagage meenemen verboden wordt.
Bij aankomst op het vliegveld kleedt men zich uit en wordt onderworpen aan een totale bodyscan. Vervolgens krijgt men een papieren coverall en een paar flipflops om te dragen tijdens de rest van de reis. De kleren en schoenen die men aanhad worden vernietigd (bewaren is te ingewikkeld). Een uur voor vertrek mag men onder gewapende begeleiding het vliegtuig in. Alwaar men vastgesnoerd wordt in de stoel en een sterk slaapmiddel toegediend krijgt.
Na aankomst wordt middels een activerend gas iedereen uit de slaaproes gehaald. Buiten het vliegtuig krijgt men gelegenheid kleding aan te schaffen (en eventueel een douche te nemen als er onderweg iets onplezierigs gebeurd is in de sfeer van lichaamshygiëne…) of gebruik te maken van één van de nieuwe dienstverleners die veel geld verdienen met het bewaren en distribueren van persoonlijke kleding en items (zie ‘daags van te voren’ hierboven). Nadat men een injectie heeft gekregen met een tijdgeactiveerd zenuwgif (waarvan de dosering afgestemd is op de duur van het verblijf), mag men het vliegveld van bestemming verlaten. Het tegengif wordt toegediend als men het land weer verlaat binnen de overeengekomen periode.
Alleen mensen die nodig ergens naar toe moeten en het kunnen betalen, reizen nog per vliegtuig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *