December 2017
MonTueWedThuFriSatSun
« Oct Jan »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Month December 2017

Bram Vermeulen (RIP)

Testament

Als ik dood ga, huil maar niet
ik ben niet echt dood moet je weten
het is maar een lichaam dat ik achterliet
dood ben ik pas als jij die bent vergeten.

En als ik dood ga, treur maar niet
ik ben niet echt weg moet je weten
het is de heimwee die ik achterliet,
dood ben ik pas als jij dat bent vergeten.

En als ik dood ga, huil maar niet
ik ben niet echt dood moet je weten
het is het verlangen dat ik achterliet
dood ben ik pas als jij dat bent vergeten
dood ben ik pas als jij me bent vergeten.

Eindejaarsbeschouwing? Fuck, no!

Met Coldplay keihard aan om het geknal buiten te overstemmen probeer ik deze laatste avond van het jaar door te komen. Er staat wat rijst te koken, die ik later ga gebruiken. Er staan wat flesjes blond in de koelkast die ik later ga opdrinken. Er staan wat schetsen in mijn ‘id-n-boek’ die ik later ga uitwerken.

En dat is het ook wel zo’n beetje.

Ik haat geknal.

Voorbij de kortste dag

Ik denk niet dat God bestaat. En als hij wel bestaat is het een sadist omdat zij de seizoenen zo ingericht heeft dat wij mensen in ons deel van de wereld aan het begin van de derde week van december zo weinig daglicht ervaren, dat het het effect op ons aller levens niet minder dan dat van de meest extreme CIA-martelmethoden is — wat zeker voor mij geldt: God waterboardt mij door mij licht te ontzeggen!

Oftewel, dit is een moeilijke tijd van het jaar. Met een volkomen ontregeld dagritme, dat ook nog eens door die waanzin van de overgang van zomer– op wintertijd verergerd wordt. Er zijn dagen dat ik door de duisternis gedreven al om negen uur in bed lig, voor tien uitgeput in slaap val; om om half drie klaarwakker naast mijn bed te staan, me afvragend wat ik op dat tijdstip zou moeten doen. Om na enkele uren van nieuwsgaring via het web der dingen min of meer uitgeblust weer in slaap te vallen & dan weer veel te vroeg door het gekakel van kantoorhennen en –hanen gewekt te worden. Waarop ik me enkel kan afvragen – waarom?

Maar gelukkig gaat het vanaf nu de goede kant op. De dagen worden weer langer. En met een beetje goede wil doorsta ik deze winter ook weer.