October 2015
MonTueWedThuFriSatSun
« Sep Jun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Month October 2015

Nul

Dit is mijn derde blog. Ik begon in november 2009 en nu, bijna zes jaar later, stop ik er een tijdje mee.

Als er iets belangrijks gebeurt, laat ik het hier weten.

Een

Knelfittingen. Ik heb het vaak moeilijk met die dingen. Vandaag een paar uur besteed aan het dicht krijgen van de waterleidingen in mijn douche (die allemaal verlengd en of omgelegd moesten worden) en het was zweten.

Uiteindelijk leek het allemaal oké en besloot ik te testen. Dus hoofdkraan weer open en ik hoor watergeraas. Bleek een dopje van een kraan afgeblazen (zat niet goed vast). Snel de kraan weer dicht, maar er was water zes meter ver geblazen, over mijn bed, de gang in.

Beddengoed in de droger, dopje erop, weer getest en het is dicht. De douche inmiddels ook met watervaste cementvezelplaat. Morgen afdichten en plamuren. En dan afwerken.

Twee

Het was niet handig van me dat ik mijn werkschoenen (met verstevigde neus…) niet aanhad, maar gewoon op slippers aan de slag was. Dat die plaat van 16 kilo die op mijn rechtervoet viel deed nu behoorlijk pijn. Vooral mijn grote teen is flink opgezwollen.

Maar de renovatie gaat verder voorspoedig. Morgen mengknoppen verplaatsen en buizen aan elkaar knopen. En dan kan het ‘dicht’ en kan het afwerken beginnen. Sat gaat ook hinkend wel lukken.

Drie

Het krukje/bijzettafeltje is klaar. Niet perfect, maar wabi sabi is genoeg.

Vandaag mijn douche grotendeels gesloopt. Daar is al veel te lang tegenaan gehikt, terwijl de vochtproblemen aanhielden. Morgen uitdokteren hoe verder te gaan, ik wil namelijk twee knoppen verplaatsen en dat is ingewikkeld.

Wat levert anderhalf wand trouwens veel puin en zooi op.

Vier

Ik hou van pistache-ijs. Maar die moet dan wel van Talamini in mijn woonplaats zijn. Vandaag sluit de zaak weer voor een maand of vijf. In Nederland is Italiaans ijs geen handel tijdens de late herfst en in de winter (bij onze oosterburen wel, waarom eigenlijk?).

Ik hou van pistache-ijs. Maar ik mag van mezelf niet vaker dan eens per week twee bolletjes. Behalve in de laatste week natuurlijk. Woensdag drie, zaterdag twee. Vandaag geen pistache-ijs, want die is op.