December 2013
MonTueWedThuFriSatSun
« Nov Jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Month December 2013

Op reis

Vrijdagochtend ga ik op reis. Eerst naar Australië, dan naar de VS. Ik heb geregeld wat ik moest regelen, moet enkel nog de koelkast uitruimen en een wasje draaien. Ik probeer af en toe iets te posten onderweg.

Spannend

Vandaag is mijn site verhuisd naar een andere server (die ook nog eens in mijn woonplaats staat en niet in Amsterdam), wat natuurlijk een spannende zaak is omdat er altijd wat mis gaat bij verhuizen.

Het viel nu wel mee. Alleen bij het omzetten van de mailserver een enkel probleem waardoor ik wat mailtjes kwijtgeraakt ben van de laatste dagen. Volgens mij zat daar niet iets echt belangrijks bij, maar mocht je mij gemaild hebben en nog niets terug gehoord, schroom dan niet je mail opnieuw te sturen.

Er is trouwens ook iets raars met deze site op een aantal statische pagina’s en dat moet ik nog uitzoeken.

Ook spannend: afgelopen woensdag ben ik door ‘mijn’ afdeling aangewezen als vierde kandidaat op de lijst van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Heel eervol.

Warmte

Eerder vandaag kreeg ik een soort openbaring: decennia lang verkeerde ik in de veronderstelling dat het vuur in een open haard warmte genereerde. Dat klopt dus niet. Het effect van verwarmen is niet iets dat met het vuurtje te maken heeft, maar is het resultaat van de opwarming van de haardruimte zelf. Het is de open haard zelf die warmte genereert, niet dat vuur erin.

Om hier nu achter te komen was wel heftig.