February 2013
MonTueWedThuFriSatSun
« Jan Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 

Month February 2013

Aleksander snapt het

Dit weekend (het kan ook vrijdag geweest zijn) — in de Volkskrant een profiel van Aleksander Korzec. Citaat:

Essentie
Het najagen van hartstochten is een ziekte van deze tijd. Het bestaan is magisch. Geluk is haalbaar in een verliefdheid, in een flow. Wezenlijk is hoe we omgaan met ongeluk. Met positief denken kom je er niet. Shit happens, ja, maar als je het niet onder ogen ziet keert het zich tegen je. Verdriet, schuld, je moet weten wat je voelt en je gevoelens serieus nemen. Als informatie, je moet er niet altijd naar handelen.

Aleksander snapt het. Ik ben ermee bezig.

Heston

Ruim twee weken geleden had ik voor een etentje een recept van Heston Blumenthal gekookt: chilli con carne met corn muffins. Dat was redelijk bewerkelijk, maar wel heel erg lekker. De week erop het boek besteld waarin dat recept stond (‘Heston Blumenthal at home’) en dat heb ik de laatste dagen van voor naar achter gelezen. Wat in elk geval opleverde dat ik weer met enig enthousiasme uit kan kijken naar het bereiden van een maaltijd.

Vandaag had ik het geluk dat ik de meeste ingrediënten voor Hestons versie van ‘Carbonara’ in huis had (de diepvrieserwten heb ik vervangen door diepvriescapucijners) & dat heb ik dus, herleid van vier naar 1 persoon, gekookt. Van begin tot einde was dat dus ruim binnen een half uur gepiept (Eat your heart out, Jamie!) en het resultaat was heel erg lekker. Niet te zwaar, intense smaken. Een belangrijke factor daarbij was dat het samengestelde gerecht twee minuten de tijd kreeg om zich te ontwikkelen… Iets wat ik had kunnen weten, maar eigenlijk niet vaak toepas.

Het gekke is, dat ik vannacht in dat boek lag te lezen en, nadat ik het licht uit had gedaan, visualiseerde wat ik vandaag zou gaan maken, maar dat bij ontwaken helemaal kwijt was.

Ik neem dat boek straks mee naar bed en lees het nog eens. Wie weet…

Wikipedia

Ik heb, na twee dagen van research, schrijven, bijschaven en testen, eindelijk het Wikipedia-lemma voor Miep klaar en gepubliceerd.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Miep_Jukkema

Geen idee…

… waarom. Waarom het zo is, waarom het zo ‘moest’ zijn, waarom het zo veel pijn doet, waarom het soms ver weg lijkt en dan weer dichtbij, waarom ik niet weet waarom.

Nico Dijkshoorn

Na een middag vol boodschappen doen (en dan bedoel ik niet enkel dingen kopen, maar ook dingen doen en regelen), was ik even in mijn stamcafé, om een Leffe of twee, drie te drinken en wat opinie te inhaleren, toen een mij vreemde man mij op de schouder tikte en vroeg of ik die cabaretier uit De Wereld Draait Door was, wat mij wel vaker overkomen is sinds meneer Dijkshoorn zijn kunstjes vertoont op tv, waardoor ik niet geheel en al onvoorbereid was op die vraag en met een zekere sang- froid kon antwoorden met de tegenvraag of meneer dacht dat ik vanuit Enschede binnen een uur in de tv-studio kon zijn om daar te rijmen; waarop de vreemde man ging flipperen en ik kon verderlezen in een twee weken oude Vrij Nederland.

Gezien dat dat één zin is?