April 2012
MonTueWedThuFriSatSun
« Mar Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Month April 2012

Horloges

Soms zap ik er langs: praatprogramma’s met uitsluitend mannen en die gaan eigenlijk altijd over voetbal. Oud-voetballers, textielhandelaren en ander spul lult dan een eind weg over de traptechniek van een overdadig getatoueerde volksjongen, waarbij altijd overdreven zichtbaar het polshorloge geëtaleerd wordt.
Dat zijn niet de klokjes die wij ouderen van vroeger kennen, met als meest overdadige kenmerk een viertal stipjes die in het donker oplichten, nee — deze mannen hebben blokken metaal aan de pols, waaraan niet zelden zes, zeven knoppen aandacht vragen… En dat roept bij mij de vraag op: waar zijn die in godsnaam voor?
Ik moet dat toch eens uitzoeken.

Onder elkaar

Daar is Google Analytics dan wel weer goed voor… men weet hoeveel mede-aardbewoners de eigen site bezoeken. Daarom bij deze mijn persoonlijke boodschap aan die vijftien personen: Blij dat jelui er bent!

Daylight Savings Time Part 2

Dat ik dit post even na-die-des nachts op de derde van de maand april moge significant zijn: volgend jaar is een ander aanpassings-regime aan de orde.

De komma

Zie hier een deel van een berichtje op het web:

Citaat:
URGENT De Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney heeft gisteren de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen in de staat Maryland. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De overwinning zou voor Romney veel betekenis hebben, omdat hij dan meer dan de helft van het aantal kiesmannen achter zich heeft verzameld die hij in augustus, op de Republikeinse partijconventie, nodig heeft om te worden uitgeroepen tot uitdager van de zittende president Barack Obama.

Gisteren zijn in de VS ook voorverkiezingen gehouden in de hoofdstad Washington en de staat Wisconsin.

Een kleine analyse: wat doen die komma’s in de tweede alinea? Laten we ze eens weglaten:

De overwinning zou voor Romney veel betekenis hebben omdat hij dan meer dan de helft van het aantal kiesmannen achter zich heeft verzameld die hij in augustus op de Republikeinse partijconventie nodig heeft om te worden uitgeroepen tot uitdager van de zittende president Barack Obama.

En wat zien we: drie overbodige komma’s! Moraal van dit verhaal: afblijven van die komma-toets!