January 2011
MonTueWedThuFriSatSun
« Dec Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Month January 2011

Charlie’s gebit & Google Ads

Het is opvallend hoe vaak de firma Google treffende advertenties weet te plaatsen bij bepaalde berichten. In dit geval gaat het over acteur Charlie Sheen die volgens de krant van Wakker Nederland zo’n beetje al zijn tanden en kiezen is kwijtgeraakt door overmatig drank– en cokegebruik. Onderin de screendump de advertenties.

De waarheid is begraven

De actie van dinsdagavond (25 januari) heeft een behoorlijke hoeveelheid publiciteit opgeleverd: nieuwsflitsen en een reportage op de lokale TV-zender TVEnschede, een interview met GroenLinks-lijsttrekker Daphne Dertien op TV Oost (waarvan hier een clip) en een flink artikel in de Twentsche Courant Tubantia met een sfeervolle foto waarop uw blogger prominent aanwezig is:

Hier de clip:

Daphne Dertien bij RTV Oost from Bert Vanderveen on Vimeo.

R.I.P. Veritas

Veritas: Lat. waarheid… Bij de besluitvorming rondom Luchthaven Twente zijn er wat leugentjes en onwaarheden gebruikt door de hotemoten bij provincie en gemeente om de plannen mooier voor te stellen & op die manier erdoor te krijgen.

Het zijn er tenminste vijf:

1. Er komen 1,2 miljoen passagiers (rond het jaar 2020). Uit een rapport dat net vrijgegeven is blijkt deze aanname volkomen fout te zijn.

2. De luchthaven is kant en klaar met z’n baan van 3 km.
Blijkt niet te kloppen — er ontbreekt een stukje qua lengte en de breedte van de baan zou ook wel eens onvoldoende kunnen zijn voor de gewenste grotere verkeersvliegtuigen.

3. De luchthaven levert bijna 2.800 extra banen op (rond 2020). Dat gaat echt niet lukken, terwijl het plan voor de Twentse Groene Basis aantoonbaar wel op korte termijn honderden échte banen op zou leveren.

4. De luchthaven gaat de belastingbetaler geen cent kosten. Hoezo? Provincie en gemeente hebben inmiddels al ruim 40 miljoen euro geïnvesteerd. Wie heeft dat betaald? De belastingbetalers!

5. Omwonenden van de luchthaven gaan er op vooruit qua geluidsoverlast. Misschien als je een enkele vlucht van een F-16 vergelijkt met het stijgen of landen van een A-300, maar die verkeersvliegtuigen gaan wel tenminste 20 keer per dag overvliegen.

Vijf leugens dus. En dat worden er nog meer! Om te memoreren dat in elk geval de waarheid het slachtoffer is van de dadendrang van door ambitie verblinde bestuurders bij de provincie Overijssel en de gemeente Enschede, gaat een groep betrokken GroenLinksers die ‘veritas’ zinnebeeldig begraven. Dat doen we op dinsdag 25 januari op een nu-nog-geheime plek bij het vliegveld.

Verzamelpunt en –tijd voor deze stille actie: Café Sprakel in Lonneker, om 17:00 uur.

Rembrandt (op tv)

Ehh, sorry, maar als na een paar minuten een figuur (Jan Lievens) een kreet slaakt die wel heel erg modern en hip klinkt (“Boem”), heb ik de neiging af te haken en die hele tv-serie over onze allergrootste schilder voor gezien te houden…

(Hebben we in ons landje nou echt geen drama-schrijvers die er iets van kunnen? Zo niet, dan huur je toch een werkeloze mof of Brit in, die kunnen dat echt!)

Lucky number

Ik heb sinds een paar dagen een nieuw IP-adres (voor de niet-ingewijden: mijn straatnaam en huisnummer op dat wereldwijdeweb zijn opeens héél anders geworden, zonder dat ik verhuisd ben). Het is nu 83.117.62.249. In de numerologie mag men dat soort lange cijferreeksen graag verkorten door de afzonderlijke getallen op te tellen — Madonna doet dat en dan heet dat kabbalistiek — en wat wil het toeval (?): mijn nieuwe IP-adres levert het getal ‘7’ op!

83.117.62.249 > 7 !