February 2010
MonTueWedThuFriSatSun
« Jan Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Month February 2010

Laag pitje

Sorry, dit blog moest het even zonder nieuwe bijdragen doen. De verkiezingscampagne zit in de eindfase en er gaat nog best veel tijd zitten in allerlei werkzaamheden, zoals flyeren in de wijken, de website bijhouden, en zo meer. Na 3 maart gaat het weer in het normale tempo verder.

En tot dan: Stem Lijst 6, Nummer 7!

Ik ben ook te volgen via Twitter: @BertVanderveen

Greenscreening

Zo gaaf, moet in mijn blog:

Een peiling waarin GroenLinks bovenaan staat

Deze van Enschede aan zee:
schermafbeelding

Wet van de Remmende Voorsprong?

De gemeente Enschede was er vroeg bij met een eigen website en een digitaal loket., een jaar of tien geleden. Wethouder Marco Swart viel niet alleen op door exorbitante halsversiering, maar had (zeker voor die tijd) heel goed door wat de mogelijkheden van internet en digitale dienstverlening waren. Hij zorgde voor fikse subsidies en goede samenwerkingsverbanden. Dat heeft er voor gezorgd dat Enschede jarenlang een toppositie had op de ranglijsten van beste overheids-websites. De vormgeving van de oerversies van de gemeentesite en het Digitaal Loket heb ik trouwens nog bedacht.

Het lijkt erop dat het huidige bestuur de digitale diensten een beetje veronachtzaamd heeft. Na dus jarenlang een koppositie bekleed te hebben, is Enschede nu bezig aan een forse duikeling op de ranglijsten. Op de laatste ranglijst van gemeente-sites staat Enschede inmiddels op de dertiende plek (komend van acht). Onze buren, van de gemeente Hengelo, maken een klapper door naar plek 5 te stijgen. Dat is natuurlijk een affront voor onze gemeente.

Hoog tijd dat er weer een internet-geile wethouder aan het roer komt!

Kungfu

Ik kijk naar ‘Dragon: The Bruce Lee Story’ en het enige wat een beetje boven de middelmaat uitstijgt is het acteren van Lauren Holly. Jammer, aangezien Bruce wel hét rolmodel is van alle martial arts sterren sinds zijn te vroege dood.
brucelee