December 2009
MonTueWedThuFriSatSun
« Nov Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Month December 2009

Femke in gesprek met Maarten

In het laatste nummer van ‘Maarten!’ vertelt Femke Halsema hoe zij omgaat met Geert Wilders:
“[…] Klein voorbeeld: als ik in de Kamer naar Wilders toe loop om gewoon een praatje te maken, voel ik zijn weerzin. Omdat dat botst met zijn succesvolle imago.”
Waarop Maarten van Rossum: “Dan zou ik het vaak doen.”
Femke: “Dat doe ik ook. Want er is één persoon die profiteert als hij buiten de orde wordt geplaatst, en dat is Wilders. […]”

Knap gezien, Femke. Als ik al niet een ontzettend lieve en leuke vriendin had, dan…

Vliegen, in de toekomst

Voorspelling (wordt realiteit tussen nu en vijf jaar): Wie wil vliegen moet zijn/haar bagage daags van te voren per koerier naar de bestemming laten transporteren omdat iedere vorm van bagage meenemen verboden wordt.
Bij aankomst op het vliegveld kleedt men zich uit en wordt onderworpen aan een totale bodyscan. Vervolgens krijgt men een papieren coverall en een paar flipflops om te dragen tijdens de rest van de reis. De kleren en schoenen die men aanhad worden vernietigd (bewaren is te ingewikkeld). Een uur voor vertrek mag men onder gewapende begeleiding het vliegtuig in. Alwaar men vastgesnoerd wordt in de stoel en een sterk slaapmiddel toegediend krijgt.
Na aankomst wordt middels een activerend gas iedereen uit de slaaproes gehaald. Buiten het vliegtuig krijgt men gelegenheid kleding aan te schaffen (en eventueel een douche te nemen als er onderweg iets onplezierigs gebeurd is in de sfeer van lichaamshygiëne…) of gebruik te maken van één van de nieuwe dienstverleners die veel geld verdienen met het bewaren en distribueren van persoonlijke kleding en items (zie ‘daags van te voren’ hierboven). Nadat men een injectie heeft gekregen met een tijdgeactiveerd zenuwgif (waarvan de dosering afgestemd is op de duur van het verblijf), mag men het vliegveld van bestemming verlaten. Het tegengif wordt toegediend als men het land weer verlaat binnen de overeengekomen periode.
Alleen mensen die nodig ergens naar toe moeten en het kunnen betalen, reizen nog per vliegtuig.

Kunstenaars in het geweer

protestkaart

Deze kaart kreeg ik vanochtend van Brandie Oosterwold, vers van de (digitale) drukker. Brandie maakt deel uit van een groep kunstenaars uit Enschede en omstreken die actie voeren tegen de plannen om het vliegveld te heropenen.

Als ontwerper kan ik er over zeggen dat ik het kleurgebruik goed vind en de keuze voor de Gill Sans Black (één oude favoriet omdat–ie vroeger in de zetkasten van de Aki vertegenwoordigd was) meer dan voortreffelijk. Wel had ik de woordspaties iets minder gemaakt en een haarlijntje wit na de ellipsis toegevoegd. En iets meer ruimte bovenin was ook beter…

Als mede-tegenstander kan ik er over zeggen dat ik de gestelde vraag bevestigend moet beantwoorden. Er is zeker sprake geweest van achterkamertjesgekonkel, met de PvdA als spin het het web.

Het kabinet is aan zet

GroenLinks-kamerlid Ineke van Gent en haar collega van de SP Emile Roemer hebben een brief gestuurd naar de regering met een aantal vragen rondom het vliegveld, nu het plan van de gemeente Enschede door de Provincie is afgeschoten.
Ze vinden dat het kabinet de regio moet vragen alternatieve bestemmingen voor het luchthaventerrein uit te werken. Meer info hier.

De verwachting is dat het debat hierover half januari zal plaatsvinden.

Volg de Verkiezingen

Heel handig… Hier staat een heleboel (min of meer) interessants bij elkaar: Volg de Verkiezingen.

Ik zie dat Gert Jan Kleinpaste heel fanatiek twittert. Moet hem toch eens om wat tips vragen, want ik gebruik mijn Twitter-account nauwelijks.

En als PS: Kunnen wij GroenLinksers niet zoveel bijdragen dat die site een echte GL-signatuur krijgt?