November 2009
MonTueWedThuFriSatSun
  Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Month November 2009

Manifestatie tegen het vliegveld

Maandagavond 30 november waren honderden mensen op de been om duidelijk te maken dat het vliegveld er niet moet komen… Voorafgaand aan de vergadering van de Stedelijke commissie van de Gemeenteraad was er een manifestatie voor het Stadhuis.

Een impressie (uit de hand geschoten):
Fotootjes

Ik had geen gelegenheid om op de publieke tribune de vergadering te volgen, maar gelukkig is de gemeente Enschede behoorlijk digitaal, dus heb ik het via de ‘livefeed’ gevolgd… En wat was het een vertoning — in de slechte betekenis van het woord: in een strakke regie werden de argumenten tegen van tafel geveegd, benadrukte de verantwoordelijke wethouder dat er een groot draagvlak bij de Enschedese bevolking was en dus ook een grote meerderheid in de raad die voor zou stemmen, en bla-bla-bla.

Wat ik dus niet begrijp, is dat de commissieleden zich zo makkelijk met een kluitje in het riet laten sturen, terwijl ze toch de zogeheten geheime becijferingen hebben kunnen inzien… Of zou dat niet gebeurd zijn?

Zwitsers voor minaretverbod

Zwitsers voor minaretverbod | nu.nl/buitenland | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl.

Tja, als al die arabieren nu hun gaan geld weghalen van de Zwitserse banken, gaat de economie van Zwitserland zeker naar de Kloten.
Vinden we dat erg? Neuh….

Kunst om te knuffelen

Mia en Quinta
Highlight van de opening van Mia van Jeverens expositie in Galerie Quinta Bies was ongetwijfeld de openingshandeling in de vorm van een ultrakort optreden van Quinta zelf en haar ukelele-leraar René Vrieler, die een thematisch verwante aubade brachten aan ‘de knuffel’.
Quinta’s persvoorlichter kan het allemaal veel beter onder woorden brengen dan schrijver dezes, maar de quintessens van de getoonde schilderijen is toch wel de tragiek van de knuffel: langdurig misbruikt en dan gedumpt.
Dat het selecte gezelschap bezoekers van de opening dat ook zo voelde, moge blijken uit de reacties (“Het doet me zo denken aan…”) en de verkoop — na luttele minuten kon Quinta al de nodige rode stickers plakken bij een flink aantal werken.
Er zijn nog wel een aantal stukken te koop, dus wie nog in dubio is over een geschikt Sinterklaas-cadeau kan aanstaande vrijdag nog van 11 tot 17 uur terecht in Lonneker.

Say no more « Enschede a/zee

De eerste verwijzing naar dit blog is er: Say no more « Enschede a/zee.

‘Waar blijven de voorstanders?’

Dat vraagt Annie Schreijer zich af in een interview in de TCTubantia van vandaag. Het gaat natuurlijk over het vliegveldplan dat volgens haar geweldig goed zou zijn voor de regio — in elk geval beter dan beestjes en boompjes, want die leveren geen werkgelegenheid op.
Maar ze vindt wél dat de voorstanders zich te weinig roeren. Ze waren er nauwelijks op hoorzittingen en informatiebijeenkomsten, ze lijken ook geen tegenmanifestatie te organiseren (zie een eerder bericht) en Annie snapt dat niet.
Tja, Annie, misschien ligt het eraan dat er niet veel voorstanders zijn…

Even hierop inhakend: de handtekeningenactie van Natuurmonumenten heeft inmiddels al ruim 10000 steunbetuigingen opgeleverd. Dat kunnen er nog meer worden! Ga onverwijld naar deze site en teken de petitie.

PS Voor wie niet weet wie Annie Schreijer is: ze is de officieuze plaatvervangster van Hare Majesteit de Koningin in Oost–Nederland.